Veiligheidsschoenen

Youngpack | Elten veiligheidsschoenen

Elten Veiligheidsschoenen

Sinds 1910 staat de naam ELTEN voor veiligheidsschoenen, die aan de hoogste eisen voldoen. Door het uiterst brede assortiment en de technologische competentie hoort ELTEN tot een van de meest toonaangevende aanbieders van veiligheidsschoenen in Europa.

ELTEN staat bekend om zijn intensieve wetenschappelijke onderzoek en zijn baanbrekende innovaties. Zo heeft ELTEN bijvoorbeeld al enige jaren geleden met sportartsen in St. Moritz het innovatieve systeem met bescherming tegen omzwikken “BIOMEX PROTECTION©” ontwikkeld. Het resultaat van de samenwerking met orthopedisten van de universiteit Tübingen is de schoenenserie “ELTEN ERGO-ACTIVE”, waarmee een echte weldaad voor de drager is ontstaan die alle grenzen verlegt op het gebied van pasvorm, klimaatregeling, comfort en antislipwerking.

Recentelijk zijn daar nog een paar toonaangevende series bij gekomen: NOVA FIT – met een speciale pasvorm voor dames -, BIOMEX DYNAMICS voor biomechanische ondersteuning tijdens het lopen en om de gewrichten te ontzien, en SAFEGUARD speciaal voor grote voeten. Deze series zijn allemaal het resultaat van een intensieve samenwerking van experts en wetenschappers met de specialisten voor voetbescherming van ELTEN.

Opvallend is ook de onlangs geïntroduceerde serie WELLMAXX, waarbij in de tussenzool Infinergy® is verwerkt, een nieuw soort materiaal van BASF. Het bijzondere hieraan is de sterk dempende en verende werking, zoals die tot dusver alleen in sportschoenen voorkwam. Voor veiligheidsschoenen is dit echter nieuw en betekent het dan ook of een ongekend draagcomfort.

ELTEN vervaardigt daarnaast een groot aantal modellen van leer dat met CO2-besparende methoden is gelooid, afkomstig van de Nederrijn. Mede daardoor leveren wij onze bijdrage aan een beter milieu.

GERBA Veiligheidsschoenen

Gerba Shoes is al meer dan 50 jaar een innovatieve producent van veiligheids-en beroepsschoenen. Gerba Shoes heeft een overzichtelijk assortiment kwaliteitsschoenen die zich kenmerken door een uitstekend draagcomfort, optimale veiligheid, eigentijds uiterlijk, veel maatmogelijkheden, duurzaamheid maar ook een uitstekende garantie en leverperformance. Raadpleeg hier de catalogus van Gerba.

Mocht u nu geen keus kunnen maken uit het ruime assortiment van Elten en Gerba , dan kunnen we ook de bekende merken als Redbrick, Atlas, Grisport, Bata, Emma, Jallatte, Kynox, Uvex en Dunlop leveren. Voor vragen en advies contacteer onze verkoopdienst.

SAFETY KLASSE

Om werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren , moeten uw werknemers veiligheidsschoenen dragen. Kies echter niet zo maar lukraak. Voor een optimale voetbescherming kiest u voor het schoeisel dat precies bij uw werkomgeving past. Alle veiligheidsschoenen en -laarzen moeten een S-norm (safety) hebben. Enkel dan bent u er zeker van dat het een veiligheidsschoen met een verharde top is.
Maar veiligheidsschoenen worden ook nog verder onderverdeeld in 5 categorieën. Naast de algemene eisen moeten bepaalde schoenen ook geschikt zijn voor specifieke werkomstandigheden.

S1     : Antistatisch , neemt energie op in de hiel.
S1-P : S1 + antipenetratie tussenzool.
S2     : S1 + verhoogde waterdichtheid / resistentie.
S3     : S2 + verharde tussenzool en antislipprofiel.
S4     : S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5     : S4 + verharde tussenzool en antislipprofiel.